תואר ראשון בהנדסת חשמל הוא אחד מהתארים המבוקשים ביותר בתחום ההנדסה. זהו תחום מעניין שמשלב בין הטכנולוגיה למדע, ומאפשר לסטודנטים ללמוד את העקרונות של מערכות החשמל, עיבוד אותויות, מעבדי מחשב ועו"ד.
שלום.
אני חמישה חודשים לאחר ניתוח עמוד שדרה מותני והכאבים ברגליים לא פסקו גם לאחר זריקה תחת שיקוף ושימוש במינון הגבוה ביותר של ליריקה.
רופא כאב המטפלבי ממליץ על אפידורסקופיה שמצאתי ברשת כי דוקטור לוטן ביצע בעבר ועכשיו נראה שכבר לא.
מה הסיבה? האם בטיפול מומלץ? מסוכן? יעיל?
תודה
1.ביצעתי mri גבי/צווארי בחודש שעבר והאורטופד המליץ על ניתוח
corpectomy c5.
2.קומפלקס דיסק אוסטאופיט ימני גדול c5-c6 הגורם ללחץ על החוט.קיימת
מילומלציה בחוט מצד ימין מתחת לאזור הלחץ.היצרות מרכזית שמאלית
בינונית ב- c4-c5.
3. הליכה בתבנית תקינה.( יש רק בהליכה -אני הולך לפחות 10 ק"מ כל יום
תחושת גירוי בשכמות שנעלמות אחרי מספר שניות ). אין בעיות ב- 4 גפיים.
אין בעיות הירדמות/נימול/שרפה/אחר.
הבעיה היחידה היא כאב בחזה שמאל - עבורה עשיתי את ה- mri.
כאב שמלווה אותי משנת 2000. ( כן .17 שנה).
האורטופד שלח אותי לראומוטולוג עבור teitze syndrom .
4. שאלותי הם :
א. חוליה c5 לוחצת מצד ימין ושמאל לפי סעיף 2.
מאיזה צד של הצוואר נכנסים . למה ?
ב. שאלת השאלות :
האם הניתוח הנ" ל סובל דיחוי למועד אחר/לא מוגדר.
ג. מהם התוצאות שיכולות להיגרםאם לא נבצע את הניתוח.
האם הניתוח הנ"ל סובל דיחוי למועד אחר/לא מוגדר.
מהם התוצאות שיכולות להיגרם אם לא נבצע את הניתוח כעת.
אני עדיין לא מתגבר על תסמונת teitze syndrom.כאבים חזקים בחזה.
מטופל בכדור ארקוקסיה.
מאד חשוב אם תחזיר לי תשובה בנושא.
שלום יש לי כאבים חזקים בחלק העליון של השוק השמאלי בCT התוצאות כדלקמן
בגובה L4 L5 היצרות המרוח בלט גרמי עם וקום, היצרות גרמית של התעלה ומוצא השורשים
בגבהL5-SL סקרליזצה בלט גרמי לאחור ולשמאל לחץ על מוצא השורש משמאל
אין סימנים לגוש פראספינלי
שנוים סקרואיליאקליים תקינים
שאלתי האם הדיאגנוזה מצריכה ניתוח לתיקון המצב
שלום רב,
בת 55 סובלת כחודש ימים מכאבים בירך האחורית של רגל ימין. עושה רושם שיש רגישות באזור עצם הזנב בגב התחתון. הכאבים הם רק במצב שכיבה ובמשך היום הכל תקין אבל מתקשה להירדם בלילה ומתעוררת מספר פעמים בלילה. המליצו לי להמשיך בפילאטיס וספינינג.
אודה מאוד להתייחסותך
סילבי
שלום רב, בני בן 16 עוסק בספורט, כעשר שנים משחק כדורסל בליגה מתאמן ארבע פעמים בשבוע ובנוסף עושה ספורט בבית או בחדר כושר לאחרונה התלונן על כאבי גב תחתון (בינתיים לא מתאמן בחדר כושר ) עשינו צילום והממצאים: חשד לספונדילוליזיס ללא ספונדילוליסטזיס l 4 מימין. S1 ספינה ביפידה. שאלתי האם מותר לו להמשיך לעסוק בספורט?האם החשד הנ"ל משפיע לתווך הארוך?האם ניתן לטפל בבעיה וכיצד? בקרוב בני מתחיל לימודי מדריך כדורסל הוא מצפה בכיליון עיניים לקורס זה האם לבטל את לימודיו? תשובתך חשובה לי מאוד אודה על תשובה מהירה.
שלום דר.אני סובל כבר שנים מבלטים L4-L5-S1 עם החמרה קשה בשנה וחצי האחרונות.MRI עדכני הדגים קרעים אנולריים עם לחץ על השק אך בעיקר שהדיסקים שחורים ויבשים (דיהידריזציה)ושהתעלה היצרה מעט. למרות הכאבים ברגליים עיקר הכאבים בגב ובישבן,ואני יכול ללכת חרף הכאבים. עברתי צריבה וגלי רדיו בנוסף לאפדורלים ללא הטבה.הידרותרפיה ושחיה עד שלא יכלתי יותר מרוב כאב.כל המנתחים אמרו שהפתרון עבורי הוא קיבוע כפול אך שיש לשוקלו בכובד ראש בעיקר בשל גילי (31)ובשל השפעותיו העתידיות.דר שי שבת סיפר על אפידורוסקופיה לא רק כצורב אלא כיוצר מעין טלאים שיכולים להחזיק ואולי להועיל,אם הבנתי נכון.אם יש בזה אמת ואתה חושב שזה עשוי לעזור לי,או שיש לך רעיון או השגה,אשמח לשמוע דעתך. תודות רבות